Ga naar pagina inhoud
=

Webinar: Werken aan een betere toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking

Hoe reist iemand met een visuele beperking van A naar B? Welke obstakels ervaart iemand in de openbare ruimte, gebouwen en tijdens publieke activiteiten? En wat kun je als gemeente doen om deze obstakels weg te nemen? Dat leer je in ons webinar!

Inclusief ‘vanaf de tekentafel’

Kennis Over Zien organiseert, in samenspraak met VNG, dit webinar om medewerkers, beleidsmakers en ontwerpers bij gemeenten bewust te maken van de uitdagingen die deze doelgroep tegenkomt. Aan bod komt de impact van een visuele beperking, maar ook hoe je ‘vanaf de tekentafel’ al rekening kunt houden met inclusie van mensen met een visuele beperking.  

Bewust aan de slag

Na het volgen van dit webinar ben je je bewust van de noodzaak van inclusiviteit en heb je de tools in handen om de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking en de inclusiviteit te vergroten op jouw (beleids)terrein. Zo werk je constructief mee aan de uitvoering van het VN Verdrag Handicap en maak je jouw gemeente toegankelijker.

Is er een specifieke situatie waar je in jouw gemeente hulp bij kunt gebruiken? Deze kun je vooraf insturen, zodat we deze in het webinar kunnen behandelen. Zo kun je meteen gericht verder!

Aanmelden

Het webinar duurt 1,5 uur en wordt op 15 september 2022 van 9.30 tot 11.00 uur georganiseerd. Aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk.