Ga naar pagina inhoud
=

Webinar: Op naar toegankelijke verkiezingen!

Verkiezingen worden de laatste jaren steeds toegankelijker. Toch blijkt er nog een hoop te winnen; bestaande toegankelijkheidsrichtlijnen zijn ontoereikend voor een grote groep mensen, bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking, ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel of verlaagde prikkelverwerking. Zij kunnen met de huidige richtlijnen niet zelfstandig stemmen. Daar wil jouw gemeente vast verandering in brengen! Om gemeenten te helpen met het toegankelijk maken van het stemproces hebben we vanuit Kennis Over Zien met hulp van ervaringsdeskundigen én gemeenten een toolbox ontwikkeld. Op donderdag 15 december 2022 organiseren we daarnaast een webinar waarin we je graag op weg helpen.

Het webinar ‘Op naar toegankelijke verkiezingen’ is bedoeld voor gemeentemedewerkers die zich bezighouden met de aankomende verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen in maart 2023. Houd jij je binnen jouw gemeente bezig met toegankelijkheid in bredere zin? Ook dan vind je dit webinar mogelijk interessant!

Wat kun je verwachten?

Het doel van dit webinar is het helpen van gemeenten om het stemmen (visueel) toegankelijk te maken. Een ervaringsdeskundige vertelt je over de behoeften van mensen met een visuele beperking bij het stemmen. Vervolgens komt visuele toegankelijkheid aan bod: wat is het, welke factoren hebben invloed en hoe zorg je dat deze samen tot verbeterde toegankelijkheid leiden? Daarna nemen we je aan de hand van de stemreis – van voorbereiding via het daadwerkelijke uitbrengen van een stem tot het naar huis kunnen gaan – mee in de toolbox. Toolbox? Jazeker! Vanuit Kennis Over Zien hebben we een toolbox ontwikkeld, welke je voorafgaand aan het webinar ontvangt. Per fase in de stemreis kun je in dit webinar concrete (foto)voorbeelden verwachten van toegankelijke situaties, waarmee we begrippen en adviezen verduidelijken. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw eigen vragen.

Na dit webinar kun je zelf aan de slag met het toegankelijker maken van het stemproces in jouw gemeente, aan de hand van de toolbox en voorbeelden uit het webinar.

Aanmelden

Het webinar vindt plaats op donderdag 15 december 2022 van 14.30 tot 15.30 uur. Wil jij de toegankelijkheid van de aankomende verkiezingen in jouw gemeente vergroten? Meld je dan nu aan via onderstaande button! Je wordt dan naar de inschrijfpagina bij Koninklijke Visio geleid.