Ga naar pagina inhoud

Vacature: Programmasecretaris Kennis over Zien

28-32 uur – Utrecht

Houd jij het overzicht zodat wij samen met jou kunnen werken aan een inclusieve samenleving voor iedereen met een visuele beperking?

Als Programmasecretaris ben jij de verbindende schakel voor Kennis Over Zien. Een samenwerkingsverband van de expertiseorganisaties Bartiméus, Visio en de Robert Coppes Stichting, en de Oogvereniging en Maculavereniging. Ons doel? Het leven van mensen met een visuele beperking makkelijker maken door samen met de praktijk ‘kennis over zien’ te ontwikkelen, onderbouwen en op het juiste moment beschikbaar te stellen.

Jouw rol als Programmasecretaris Kennis over Zien

Binnen Kennis Over Zien werken we aan een meerjarenplan met daarin verschillende programmalijnen. Je kunt hierbij denken aan projecten en activiteiten gericht op het persoonlijk leven, onderwijs, werk, zorg, revalidatie, diagnostiek en technologie. De ontwikkeling van kennis en expertise en het beschikbaar stellen hiervan staan hierbij centraal. De overkoepelende portfoliomanager coördineert het hele plan, met daarin specifieke aandacht voor deze programmalijnen. Jij bent de rechterhand van deze portfoliomanager. Jij houdt overzicht op de planningen, voortgang, kwaliteit en financiën. Ook signaleer je proactief waar kansen en risico’s liggen en pakt dit in afstemming met de portfoliomanager op. Dit doe je vooral vanuit het kantoor van Bartiméus in Zeist of vanuit Huizen waar Visio gevestigd is. Je werkt daarbij ook nauw samen met de programmamanagers, hun ondersteuners en de kennis en expertise groepen van de verschillende organisaties bij de verschillende samenwerkingspartners. Jouw organisatietalent komt goed van pas bij het:

– Coördineren van de programma’s met oog voor kwaliteit, planning, budget en informatieverstrekking.

– Tijdig informeren van alle betrokkenen. Jij zorgt dat iedereen op het juiste moment over de juiste informatie beschikt en dat overleggen gepland worden.

– Vastleggen, beheren en onderhouden van afspraken, documentatie en administratieve procedures.

– Bijhouden en monitoren van de voortgangsprestaties. Je signaleert (mogelijke) knelpunten en risico’s en geeft daarover advies aan de programmateams.

Wij zijn Kennis over Zien

Effectief deelnemen aan de samenleving is nog niet vanzelfsprekend voor de ongeveer 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Dit betekent dat de doelen uit het ‘VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap’ nog niet gerealiseerd zijn. Visio, Bartiméus, de Robert Coppes Stichting, de Oogvereniging en Maculavereniging hebben daarom de handen ineen geslagen. Samen zetten we ons de komende 3 jaar krachtig in om hier verandering in te brengen. Dit doen we door samen met mensen met een visuele beperking en partners uit wetenschap de bestaande kennisontwikkeling verder te versterken. De inzichten en expertise die we daarbij ontwikkelen, komen laagdrempelig beschikbaar voor alle mensen met een visuele beperking én hun persoonlijke en professionele netwerk. Zodat ook zij 100% kunnen meedoen.

Wie ben jij?

Jij houdt ervan te pionieren en samen met anderen iets op te bouwen. Die kans krijg je in deze functie volop. Razendsnel doorzie jij wat er moet gebeuren en wie jouw ondersteuning goed kan gebruiken. Zo maak jij jezelf binnen no time onmisbaar. Op doortastende wijze pak jij de regie over processen en procedures en zorg je voor een uniforme werkwijze. Daarbij ben je zowel aanjager als sparringpartner. Iets wat je makkelijk afgaat dankzij je uitstekende inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden. Bovendien laat jij je niet snel uit het veld slaan en beweeg je soepel mee met veranderende omstandigheden. Ook beschik je over:

– Een afgeronde management- of bedrijfskundeopleiding op hbo-niveau.

– Kennis van procesmanagement en applicaties als MS Project en Excel.

– Interesse in werken op het snijvlak van kennis ontwikkelen en de toepassing daarvan in de praktijk.

Goed om te weten: We willen de arbeidsparticipatie van mensen met een visuele beperking bevorderen. Als je een visuele beperking hebt, vragen we je met nadruk te solliciteren.

Wat bieden we jou?

– Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief.

– Een contract voor 28 – 32 uur per week voor de duur van het deelsectorplan.

– Salaris passend bij je ervaring, op basis van de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 50) met een maximum van € 3.738 per maand.

Een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast? Solliciteren is eenvoudig

Solliciteren kan via de website van Bartiméus tot en met 12 juni, daarna sluiten we de vacature. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagochtend 15 juni. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jolyn van Vuuren, waarnemend portfoliomanager Consortium Visueel, via 06-24 85 60 02. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.