Ga naar pagina inhoud
=

Vacature: Communicatieadviseur Kennis Over Zien

Effectief deelnemen aan de samenleving is voor de ongeveer 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn nog niet vanzelfsprekend. Kennis over Zien wil hier verandering in brengen, het delen van kennis is daarbij essentieel. Als Communicatieadviseur jaag jij dit succesvol aan!

Kennis over Zien is een initiatief van Bartiméus, Koninklijke Visio, de Robert Coppes Stichting, de Oogvereniging en de Macula Vereniging. Wij zijn er voor kennisontwikkeling en –verspreiding ten gunste van mensen die problemen ervaren met zien én hun omgeving. Samen werken we aan het ontwikkelen, delen en toepassen van kennis. Daar kunnen we jouw hulp als Communicatieadviseur goed bij gebruiken!

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur ben jij onze steun en toeverlaat op communicatiegebied, zowel voor de communicatie binnen de betrokken organisaties als de communicatie naar de buitenwereld. Je bent sparringpartner op strategisch niveau en een belangrijk aanspreekpunt voor de betrokkenen partners van Kennis over Zien. Je werkt dus echt tussen de organisaties in. In deze context houd jij je bezig met alle facetten van het communicatievak. Het ene moment stel je een strategisch communicatieplan op – uiteraard met oog voor doelgroep, branding en positionering – en het volgende moment maak jij van complexe informatie aantrekkelijke content. Kortom, jij bent een denker én een doener. Je werkt nauw samen met kennisdirecteuren, de portfoliomanager en de communicatieafdelingen van de verschillende samenwerkende partijen. Met veel energie en daadkracht neem jij het voortouw bij het:

– Ontwikkelen en implementeren van communicatiebeleid en -plannen;

– Creëren van de randvoorwaarden waarbinnen de visie, missie en expertise van Kennis over Zien op passende wijze kunnen worden uitgedragen;

– Behouden van het overzicht en coördineren van de interne en externe communicatie binnen Kennis over Zien;

– Maken en publiceren van relevante content op de daarvoor bestemde kanalen, waaronder het in ontwikkeling zijnde kennisplatform;

– Samenwerken met communicatieprofessionals van de partnerorganisaties. Je zorgt voor een goede afstemming van plannen en activiteiten.

Wie ben jij?

Jij komt het beste tot je recht in een uitdagende en dynamische omgeving waar je mag werken aan betekenisvolle opdrachten op het snijvlak tussen wetenschap, innovatie en kennisontwikkeling. Daarbij kun je vertrouwen op jouw scherpe inzicht en een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen. Soepel laveer jij tussen verschillende in- en externe belangen, terwijl je ondertussen vastberaden op koers blijft. Zo weet je mensen aan je te verbinden en gezamenlijk je (communicatie)doelen te behalen. Ook beschik je over:

– Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie;

– Ruime ervaring met interne en externe communicatie. Bij voorkeur bij een vergelijkbare organisatie waarbij je kennis hebt opgedaan van de sector en het omgaan met complexe en strategische vraagstukken;

– Uitstekende advies- en projectmanagementvaardigheden;

– Organisatiesensitiviteit, integriteit en betrouwbaarheid.

Wij zijn Kennis Over Zien

Wij zijn er voor alle mensen die slechtziend of blind zijn. Ook als ze problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel. We zijn er voor hun naasten en voor de professionals en organisaties om hen heen. Hun vragen en behoeften zijn onze motor voor kennisontwikkeling. Samen met partners uit de wetenschap zetten wij ons in om de bestaande kennisinfrastructuur in de deelsector visueel verder te versterken. Dit doen we door de inzichten en expertise die we ontwikkelen, laagdrempelig beschikbaar te stellen voor iedereen die daar baat bij heeft. Zodat ook mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien.

Wat bieden we jou?

– Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatief;

– Een jaarcontract voor 28 – 32 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband;

– Salaris passend bij je ervaring. Op basis van de CAO Gehandicaptenzorg is dit maximaal € 4.304 per maand (FWG 55) bij een fulltime dienstverband;

– Vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,33% én een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;

– Volop ontwikkelmogelijkheden en een online aanbod ondersteunende trainingen;

– Een centraal gelegen werkplek in Zeist of Huizen. En ook in Vught staat altijd een bureau voor je klaar;

– Mogelijkheden om vanuit huis te werken.

Enthousiast? Solliciteren is eenvoudig! Eerst meer weten? Dat kan ook.

Zie jij jezelf aan de slag gaan als communicatieadviseur bij Kennis Over Zien? Leuk! Je kunt tot 21 oktober solliciteren via onderstaande knop, daarna sluiten we de vacature. De sollicitaties verlopen via Bartiméus, je kunt solliciteren via de knop in de groene header. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 24 tot 28 oktober.

Liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Elske van der Pol, Portfoliomanager Kennis over Zien, via 06 – 43 87 47 22. We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!