Ga naar pagina inhoud
=

Agenda

Overzicht van expertisecongressen

23

Feb
2023

CROW webinar: Gedeeld ruimtegebruik: toegankelijk en veilig voor iedereen

23 februari van 09.30 tot 11.00 uur, Online

Hoe zorgen we ervoor dat ieder individu zich prettig en veilig kan bewegen in de openbare ruimte? En dan specifiek op plaatsen waar voetgangers en andere verkeersdeelnemers zich mengen? CROW-KpVV en het Kennisnetwerk Toegankelijkheid nodigen jou van harte uit voor het gratis webinar op 23 februari 2023 over de vraag: Hoe kun je de straat zo delen dat deze voor iedereen toegankelijk, veilig en aangenaam is? Het centrale uitgangspunt hierbij is het ontwerpprincipe Design4all.

Lees meer of meld je direct aan: Aanmelden.

Inmiddels is het webinar geweest. Benieuwd? Kijk ‘m hieronder terug.

15

Dec
2022

Webinar: Op naar toegankelijke verkiezingen

15 december van 14.30 tot 15.30 uur, Online

Verkiezingen worden de laatste jaren steeds toegankelijker. Toch blijkt er nog een hoop te winnen; bestaande toegankelijkheidsrichtlijnen zijn ontoereikend voor een grote groep mensen, bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking. Hoe kan jouw gemeente daar verandering in brengen? We helpen je graag op weg met dit webinar.

Lees meer of meld je direct aan: Aanmelden.

6

Okt
2022

Webinar: Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen! Wat is er voor nodig en waar liggen de uitdagingen?

6 oktober van 10.00 tot 12.00 uur, Online

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zo goed mogelijk deel kan nemen aan de samenleving? Hoe maken we onze openbare ruimte optimaal toegankelijk? En welke stappen zijn er al gezet? Tijdens de Week van Toegankelijkheid houden CROW, Kennis Over Zien en Bartiméus Fonds op donderdag 6 oktober het gratis webinar ‘Toegankelijke openbare ruimte voor iedereen!’. Ben jij erbij?

Lees meer of meld je direct aan: Aanmelden.

15

Sept
2022

Webinar: Werken aan een betere toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking

15 september van 9.30 – 11.00, Online

Hoe reist iemand met een visuele beperking van A naar B? Welke obstakels ervaart iemand in de openbare ruimte, gebouwen en tijdens publieke activiteiten? En wat kun je als gemeente doen om deze obstakels weg te nemen? Dat leer je in ons webinar, dat we in samenspraak met VNG organiseren!

We willen hiermee medewerkers, beleidsmakers en ontwerpers bij gemeenten bewustmaken van de uitdagingen deze doelgroep tegenkomt. Aan bod komen de impact van een visuele beperking, maar ook hoe je ‘vanaf de tekentafel’ al rekening kunt houden met inclusie van mensen met een visuele beperking.

Lees hier meer.

15

Sept
2022

Wetenschappelijke ontmoetingsdag Kennis Over Zien

15 september van 09.00 – 17.00, Aristo Meeting Center, Utrecht (Lunetten)

Op deze dag ontmoeten wetenschappers, expertiseprofessionals, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen elkaar. Aan de hand van inspiratieverhalen, posters, pitches en werksessies wordt kennis over wetenschap en praktijk uitgewisseld om zo te leren van elkaar en kennis te verspreiden en versterken rond het thema Toekomstbestendige Zorg; Hoe ziet de visuele zorg eruit in 2035?

Lees hier meer.

30

Jun
2022

Webinar: Werken aan een betere toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking

Kennis Over Zien organiseert, in samenspraak met VNG, 2 keer een webinar om medewerkers, beleidsmakers en ontwerpers bij gemeenten bewust te maken voor welke uitdagingen deze doelgroep staat. Webinar over de impact van een visuele beperking, maar ook hoe je vanaf de “tekentafel” al rekening kunt houden met inclusie van mensen met een visuele beperking.  

14

Dec
2021

Webinar: Toegankelijke verkiezingen

Voor meer dan 2 miljoen Nederlanders gaat stemmen niet vanzelf. Dat komt bijvoorbeeld door een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking, of moeite hebben met lezen of schrijven. Met oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 is daarom een vernieuwd Actieplan Toegankelijk Stemmen opgesteld.

BZK, VNG, NVVB organiseren dit webinar waarin inspirerende voorbeelden van gemeenten op het gebied van toegankelijke verkiezingen en het verder uit ontwikkelen van het Actieplan besproken wordt.

24

Nov
2021

Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

We worden met zijn allen steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden, mantelzorgers én ouderen zelf werken steeds meer samen om dit mogelijk te maken.

Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende en diverse groep ouderen? Samen met andere professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land worden ervaringen, kennis en leerpunten rond dit urgente vraagstuk te gedeeld.

21

Okt
2021

Nederlandse Mobiliteits Conferentie

De expertisegroepen Oriëntatie & Mobiliteit (O&M) van Koninklijke Visio, Bartiméus en Robert Coppes Stichting slaan de taststokken ineen voor de Nederlandse Mobiliteits Conferentie 2021.

Het thema voor deze online editie op 21 oktober is toegankelijkheid. De dag bestaat uit lezingen, nieuwe ontwikkelingen en interactief aan de slag gaan met projecten rond toegankelijkheid.