Ga naar pagina inhoud
=

Active Learning: de nieuwe interventie in onze databank

Onze interventiedatabank is afgelopen oktober uitgebreid met een nieuwe interventie: Active Learning. Deze behandelmethode is bedoeld voor personen die weinig fysiek contact maken met de wereld om hen heen. De interventie werkt via het netwerk rond de persoon.

Active Learning is een behandelmethode voor kinderen en volwassenen met een (zeer) ernstig meervoudige en visuele beperking en een ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 24 maanden. De methode is ontwikkeld door dr. L. Nielsen (1926-2013) en biedt een theoretische basis met praktische handvatten. 

Active Learning richt zich vooral op cliënten die weinig actief zijn of die door hun beperkingen moeilijk zelf tot een activiteit kunnen komen. Hierdoor kan de cliënt wezenlijke ervaringen niet of in mindere mate opdoen en ia hij zich minder bewust van de eigen mogelijkheden. Vanuit Active Learning zijn verschillende hulpmiddelen ontwikkeld die de cliënt een afgestemd aanbod bieden om deze ervaringen wel op te kunnen doen: “Omdat ik niet naar de ruimte om mij heen kan gaan, moet die ruimte naar mij toe komen.”

Active Learning nu in de interventiedatabank  

Active Learning is beschreven volgens de richtlijnen van Dare2Share en sinds kort beschikbaar in de interventiedatabank. Dankzij de beschrijving kunnen professionals de interventie leren kennen en de interventie goed uitvoeren in de praktijk.